Skip to content

• • Board index  
  • • User Control Panel  
  • • FAQ  
  • • Search  
  • • View new posts  
  • • Register  
  • • Login  
  • Board index ‹ Forum svih hrvatskih Iron Maiden fanova ‹ Još malo o Maidenima

Dave Murray...legenda, a živi...

Sve vezano uz Maidene, a da ne zazire u domenu drugih rubrika
Post a reply
27 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Postby Bubby on Sat Mar 01, 2008 7:40 pm

Dave si dao malo oduska u Riu '85! :) Bilo je malo i zubima na kraju...

http://www.flyupload.com/?fid=9341941
Image
Bubby
Maiden CFC member

Postby Rainmaker666 on Sun Mar 02, 2008 7:09 pm

Uopce te ne shvacamo krivo,ti si samo veliki fan Maidena

khmgkhmakhmykhm :lol:
Love is a razor and I walked the line on that silver blade...
Rainmaker666
Maiden CFC member

Postby AngelOfDeath on Fri Aug 01, 2008 12:27 am

Ma Dave je legenda,kada ga vidim uvijek je nasmijan cijeli mi je smijesan nekako :) dok Adrian mi je malo drugaciji od njega,njega sam volio dosta kada sam poceo slusati Maidene,ali ono svi su mi tu negdi neznam stvarno kojeg volim vise :) Kod Janicka me nesto jebe ni sam neznam sto :roll: Premda i on je legenda totalna,ali ova 2 su bogovi teski:D
Last edited by AngelOfDeath on Sat Aug 02, 2008 12:16 pm, edited 1 time in total.
Iron Maiden's gonna get you no matter how far!!!
Image
AngelOfDeath
Maiden CFC member

Postby *Wratchild* on Sat Aug 02, 2008 11:02 am

Najbolji gitarist na svijetu za mene, ali posto si odavno ukrao moj ukus i stalno se nabrijavas na njega necu nis govorit za sebe da nebi bilo ½a sad se furas na pilgrima½ :) hehe sala.Evo zasto nisam toliko lud i ne govorim o njemu nikada iako je moj idol: kada sam covjeka vidio i upoznao u ateni nista mi vise nije frka i nemoram nikoga vise jer on mi je bio zelja (no naravno da cu ih jos puno).Upoznao sam covjeka kojega se stalno sjetim kada zasviram gitaru, cujem maidene...ma bilo sto.Slika, autogram i doživljaji od tada su zatvoreni u mojoj sobi i tamo su samo za mene, time se nezelim hvaliti drugima vec to sve vazno je samo meni jer sam to samo za sebe zelio i zna se uz pomoc koga uspio :).
Dave Murray.Da imam priliku opet bi ga vidio jer znas kako se kaze ½kad jednom krenes vise ne stajes½.On je glazbenik koji mi najvise znaci od svih (svima onima koji se imalo kuze u sviranje trebalo bi biti jasno kakvoga je on kalibra i zbog cega je najbolji u maideneima i uvijek ce biti) i zelim da jos puno puno zivi (u glazbenom smislu i onom normalnomn :) ).Samo da mi je jednom zasvirati sa njegovom opremom i ja bi dobio one ½krafne½ na licu i radio svakakve smijesne grimase :)
Image
*Wratchild*
Forumaš mjeseca

• Website

Postby The Pilgrim on Sat Aug 02, 2008 11:27 am

*Wratchild* wrote:Najbolji gitarist na svijetu za mene, ali posto si odavno ukrao moj ukus i stalno se nabrijavas na njega necu nis govorit za sebe da nebi bilo ½a sad se furas na pilgrima½ :) hehe sala.Evo zasto nisam toliko lud i ne govorim o njemu nikada iako je moj idol: kada sam covjeka vidio i upoznao u ateni nista mi vise nije frka i nemoram nikoga vise jer on mi je bio zelja (no naravno da cu ih jos puno).Upoznao sam covjeka kojega se stalno sjetim kada zasviram gitaru, cujem maidene...ma bilo sto.Slika, autogram i doživljaji od tada su zatvoreni u mojoj sobi i tamo su samo za mene, time se nezelim hvaliti drugima vec to sve vazno je samo meni jer sam to samo za sebe zelio i zna se uz pomoc koga uspio :).
Dave Murray.Da imam priliku opet bi ga vidio jer znas kako se kaze ½kad jednom krenes vise ne stajes½.On je glazbenik koji mi najvise znaci od svih (svima onima koji se imalo kuze u sviranje trebalo bi biti jasno kakvoga je on kalibra i zbog cega je najbolji u maideneima i uvijek ce biti) i zelim da jos puno puno zivi (u glazbenom smislu i onom normalnomn :) ).Samo da mi je jednom zasvirati sa njegovom opremom i ja bi dobio one ½krafne½ na licu i radio svakakve smijesne grimase :)

dobro receno.... :D :D :D
Image

Jednom ću upoznati gospodina Davida Michaela Murraya
http://bandpilgrim.blog.hr
http://myspace.com/bandpilgrim
The Pilgrim
Maiden CFC member

• Website

Postby Prowler on Wed Aug 20, 2008 10:19 am

Ja sam gitarist i Dave Murray mi je definitivno jedan od najjačih faca ikada.

Drago mi je da je odrastao na "starijoj" školi, tj. rock/blues/"hendra" stilu, što se jako osjeti i u njegovom zvuku i u stilu sviranja.

Šta se tiče zvuka, savršeno mu dobro leži Stratocaster (iako je onaj s humbuckerima), tako da je ton svjetliji, prozračniji i puno tanji, nego što metal gitaristi inače imaju. Mislim da je to dodalo jedan poseban "touch" njihovoj glazbi. Taj određeni nedostatak gaina i masnoće se izvrsno slaže s Adrianovim gitarama, koji je uvijek koristio one "masnije", uglavnom Gibson.

Što se tiče pak stila, vjerojatno sam i počeo slušati Maidene radi Davea. Da su to bili nekakvi obični riffovi ili nabrijano iz*rkavanje na gitari, ne bih ni obratio pažnju. Ovako, vidio sam da čovjek koristi rock/blues sheme u NWOBHM bandu, i da mu jako dobro uspijeva. To me jako zaintrigiralo.
Sviđa mi se njegovo često korištenje hammer-ona u blues stillu, te bendanje note do razine da se čini kao da je nije skroz podigao koliko je trebao -- što ostavi jednu stanovitu nedorečenost i neizvjesnost u ušima. Očekuješ kao da će je još malo podignuti, a ono ništa!
Primjer ovoga je npr. u pjesmi Phantom of the opera, na kraju Daveovog sola. Fantastično!
Nikad nisam vidio da netko drugi to radi.

Općenito, njegovo sviranje bi se dalo sažeti u slijedeću rečenicu (mislim da sam ovo pročitao na stranici o njemu na Wikipediji, i savršeno je pogodilo bit):

- Dave Murrayeva specijalnost je u tome što ima sposobnost da svojim solažama točno pogodi i dočara atmosferu pjesme.

Can't add anything on this!

Image
Last edited by Prowler on Wed Aug 20, 2008 9:25 pm, edited 1 time in total.
Prowler
Croatian Maiden fan

Postby kike on Wed Aug 20, 2008 8:54 pm

Uzor u sviranju bez konkurencije
A lipo li je slušat glazbu...
kike
Maiden CFC member

Re: Dave Murray...legenda, a živi...

Postby Vlaho on Thu Mar 11, 2010 2:41 am

Znaci li vam ista ime Buddy Guy? Bez trazenja po netu, molim :P
Onako napamet... Amo gitaristi :P
Image
But how can we let them go on this way?
The reign of terror corruption must end
And we know deep down theres no other way
No trust, no reasoning, no more to say
Vlaho
Maiden CFC member

Postby The Pilgrim on Thu Mar 11, 2010 6:16 am

sweet home chicago :rock
Image

Jednom ću upoznati gospodina Davida Michaela Murraya
http://bandpilgrim.blog.hr
http://myspace.com/bandpilgrim
The Pilgrim
Maiden CFC member

• Website

Postby *Wratchild* on Thu Mar 11, 2010 11:56 am

Jedan od najpoznatijih blues gitarista koji je nadahnuo Hendrixa,Claptona,SteveRay-a pa tako vjerojatno i Dave Murray-a pošto je Dave veliki ljubitelj blues glazbe, Jimi Hendrixa posebno.

Bogoje kaj želiš reć s obzirom da se nalazimo u topicu Dave Murray? 8)
Image
*Wratchild*
Forumaš mjeseca

• Website

Postby Vlaho on Thu Mar 11, 2010 2:39 pm

*Wratchild* wrote:Jedan od najpoznatijih blues gitarista koji je nadahnuo Hendrixa,Claptona,SteveRay-a pa tako vjerojatno i Dave Murray-a pošto je Dave veliki ljubitelj blues glazbe, Jimi Hendrixa posebno.

Eto ovo sam htio rec... Zanimalo me oce li to znat netko napamet! Cito sam kao da je Daveov stil sviranja slican njemu, iako ubrzan i tako neke finte jos.. Jeben si igrac, Wrath, imas pivu od mene :)
Image
But how can we let them go on this way?
The reign of terror corruption must end
And we know deep down theres no other way
No trust, no reasoning, no more to say
Vlaho
Maiden CFC member

Postby *Wratchild* on Thu Mar 11, 2010 4:03 pm

Bogoje wrote:
*Wratchild* wrote:Jedan od najpoznatijih blues gitarista koji je nadahnuo Hendrixa,Claptona,SteveRay-a pa tako vjerojatno i Dave Murray-a pošto je Dave veliki ljubitelj blues glazbe, Jimi Hendrixa posebno.

Eto ovo sam htio rec... Zanimalo me oce li to znat netko napamet! Cito sam kao da je Daveov stil sviranja slican njemu, iako ubrzan i tako neke finte jos.. Jeben si igrac, Wrath, imas pivu od mene :)

:lol: ...sve za Dave-a
Image
*Wratchild*
Forumaš mjeseca

• Website

Previous

Post a reply
27 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Još malo o Maidenima