ah nemam nikakva razmi?ljanja o Crkvi... vjerujem u boga al ne onakvoga kako to kr??anstvo zami?lja.. meni se to manifestira u druga?ijem smislu i obliku...
moja je obitelj velikom ve?inom katoli?ka,pa sam onda i ja,vjerujem u boga,ali ne idem na mise ?esto,ali sad sam se vratio u ?etvrtak sa hodo?a??a u rimu,i mogu re?i da mi je dosta utjecalo na moja stajali?ta,a i usput sam se lijepo zabavio
Ja osobno ne vjerujem u Boga, barem u smislu kakvog ga crkva prikazuje. U crkvu idem dva puta na godinu iz po?tovanja prema preminulom djedu. Kr?ten sam, pri?estio sam se itd., ali to mi ni?ta ne zna?i. Mislim da se crkva u dana?nje vrijeme malo previ?e petlja u stvari s kojima ona ne bi trebala imati veze. ?to se ti?e Biblije...mislim da ona prikazuje povijest svijeta, ali u nekakvoj metafori. U Isusa vjerujem, ali ne onakvog kakvog ga Biblija prikazuje. Mislim da je on kao osoba stvarno postojao i bilo bi glupo tvrditi da nije, ali vjerujem da nije imao sve one mo?i kakve Biblija prikazuje nego je on jednostavno imao tu karizmu da ga svi slijede.
Sotonizam - najve?e sranje na svijetu. Dalje ne?u obja?njavat.
THAT`S THE WAY I LIKE IT BABY, I DON`T WANNA LIVE FOREVER!
Takodjer nisam neki vjernik po razmisljanju,jest da imam krizmu,ali ne vjerujem u "krscanskog boga".Smatram da ima nesto nadnaravno,ali ne bog kakvim ga crkva prikazuje.Priklanjam se teoriji evolucije,a ne vjerskim tvrdnjama.
Tada je to bilo bozje dijelo decki , danas postoje ljudi koje bi ondasnji ljudi nazvali bogovima iz neznanja o tome. Pa pogledajte samo srednji vijek koji je unistio napredak ljudske rase i za vrijeme kojega je unisteno toliko knjiga, medu njima i Carigradska knjiznica za vrijeme Krizarskih ratova, u kojima je bilo pohranjeno toliko spisaka da se smrznes, a samo zbog neznanja i neshvacanja onoga sta se desava oko njih, pogotovo iz straha prema stvarima koje ne mogu objasinti.. Jednostavno sta ti nepase je Crkva proglasila Sotonizmom i tako dalje. Sve je bilo dijelo Vraga sto je danas apsurdno ali onda u ono vrijeme jako realno.
A ovo za Isusa... vjerujem stari da je postojao, vjerujem i u Boga ali sa danasnjeg svacanja tehnoligije i znanosti te malo znanstvene fantastike, lako se zapitati dali je bog neka rasa koja nas je genetski napravila jer i dan danas nije nadena ona linija koja nas homo sapiense povezuje sa izvornim prvim Homo tipom :D , covijekom koji je izgledao drugacije od majmuna i koje se odvojio od majmske rase. Znamo da smo svi dosli iz Afrike ali evo gledam sve te dokumentarce koje su kao rekonstruirali di smo nastali i kako smo putovali. Ha cuj , mozda i grijesim ali ko ce ga znat. Saznat cemo sve o nama kad tad. To nikamo ne bijezi Ovo oko Isusa, jako je vjerovatno da je imao tako izrazene iscijeliteljske moci jer nas mozak je jos uvijek tajna i ako gledas da je on sin Bozji.... onda je to moguce . Evo , npr. moj stari je bioenergeticar i Reiki majstor. Ima jako veliku bioenergiju kojoj te moze iscijeliti i ubrzati proces iscijeljivanja. A nije sin bozij... stari evolucija za nas sprema jako velika iznenadenja i ako je sin Bozji prikaz nas u jako razvijenom stadiju evolucije onda se ne cudim tome. ( cinjenica je da sto vise evolviramo tim manje cemo imati teznje prema ratovima i nasilju jer inteligentan covijek ne trazi nasilje nego logicko i mirovno rijesenje)
Uf previse sam se raspisao ali kada dode do objasnjavanja vjerskog mora se ubacit i malo znanosti jer ljudi moji.... i duhovi postoje i to je znanstveno potvrdeno a do prije 30 godina smo se da prostis zajebavali na temu duhova.....
Vjerujem u Boga i tako te ?eme.
Idem na tu FRAMU.Franjeva?ka mlade?,tamo se zabavljam i idem na neka hodo?a??a.
I na velika okupljanja mladih gdje upoznam mnoge zanimljive ljude.
Hm...Vjera,u zadnje vrijeme postajem sumnji?av u vjeru,u njeno postojanje.Dovodim se do zaklju?aka da je svaka vjera scenarij,samo ?to su katolici imali najboljeg scenarista.
Neznam ?to mi je,ba? u zadnje vrijeme ba? mi nije stalo.
Ja u boga ne vjerujem jer smatram da je bog sam ljudska zadnja linija obrane (mozdana naravno) i da nema smisla vjerovati u takvo sto, molim da me se ne shvati krivo...ja imam svoje osobno bozanstvo i ne treba mi neki djecojebac da mi svake nedjelje prica sto ja to moram raditi i kako je to radio covjek za kojeg tvrdimo da je bio sin bozji,i kako bi eto bilo lijepo da doprinesemo nesto za crkvu pa se onda iduci tjedan pojavi u novom opelu...crkvu opcenito smatram najvecom zajednicom licemjera koju je svijet ikad vidio,imolim boga( ) da nam se vise ne ponovi...
Love is a razor and I walked the line on that silver blade...
Hm...sad sam tek procitao ovo Cobrino,vrlo zanimljivo moram priznati,u zadnje vrijeme se cak priklanjam ideji idealizma ( ) jer mi je i to vrlo vrlo zanimljivo i dosta vjerojatno,za one koji ne znaju sto bi to bilo neka se informiraju negdje drugdje jer meni se ne da sad pisati o tome (trajalo bi jaaako dugo) ali smatram da je Hegel to super postavio...
Love is a razor and I walked the line on that silver blade...
Steven Weinberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 1979., jednom prilikom je izjavio sljedece: "Religija je uvreda za ljudsko dostojanstvo. I sa njom i bez nje postoje dobri ljudi koji čine dobra djela te zli ljudi koji čine zla djela. No, da bi dobar čovjek učinio zlo djelo, za to je potrebna religija."
Naravno, odnosio se na sva ubijanja u ime religije koja su se događala i događaju se jos uvijek u svijetu.
You are free to choose whatever life to live or life to lose. Whatever God you know, he knows you better than you believe. In your once and future grave you’ll fall endlessly deceived.